Dr. Kovács Ágnes PDF Print E-mail
Dr. Kovács Ágnes felnőtt- gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos vagyok. 
 
1998-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem orvosi karán. 
A végzést követően az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben dolgoztam felnőtt betegeket ellátó pszichiátriai osztályon, majd a Vadaskert Kórházba kerültem. 
Két szakvizsgám van, 2003 óta pszichiáter szakorvos vagyok, majd 2009 –ben gyermek – és ifjúságpszichiáter szakorvos lettem. 
Gyermekpszichiátriai tapasztalataimat a Vadaskert Kórházban szereztem, ahol 3-18 éves korosztály ellátásában tevékenykedem, osztályos és ambuláns ellátás keretében. Jelenleg 8-12 éves gyermekek számára kialakított diagnosztikus és terápiás osztályt vezetek. 
A gyermekek kivizsgálása, a gyermekpszichiátriai eltérés diagnosztizálása mellett akut és hosszabb távú terápia is feladatköröm. 

A gyermekek viselkedésterápiás szemléletű megsegítésén túl a szülők támogatása, felkészítése és gondozása is szívügyem. 
Az egyéni és csoportos gyermekterápiák mellett, szülőtréningek vezetését is végzem. 

Felnőttekkel foglalkozó pszichiáterként az édesanyák támogatása – amennyiben szükséges -egyéni és csoportos pszichoterápiája, valamint a szorongással, depresszióval küzdő páciensek terápiája jelenti munkám nagyobbik részét. 

Szemléletem szerint a megfelelő orvosi ellátás biztosításához a korszerű, új ismeretek, eszközök alkalmazása elengedhetetlen, ezért rendszeres képzések mellett, több kutatási teamben is tevékenykedtem. Egyetemistaként a gyermekek fejlődése területén koraszülöttek utánkövetését végeztük, később a gyermekkori depresszió, valamint öngyilkosságot megakadályozó prevenciós kutatási programban, valamint gyermekkori schizofrénia hatékony kezelési kutatásában dolgoztam. 

Két kislányom van, 10 és 13 évesek, így az anyai teendőket, szépségeket és nehézségeket a saját életemben is tapasztalom, a gyermeki lélek csodáját a mindennapokban is megfigyelem.
 
Hívő emberként munkámra hivatásként tekintek.