logo
indulo_csoportjaink

A közeljövőben Figyelem-fejlesztő csoport indítását tervezzük gyermekek számára, részletek, időpont hamarosan!

 

pszichomorzsa

Pszichomorzsa

Itt néhány publikációnkat, nyilatkozatunkat ajánljuk szíves figyelmükbe:                            

Újdonság!  Szülőnek lenni jó!

(szülői kézikönyv, a szerző munkatársunk)

Tic-taktika (könyv a tic-ekről, Tourette szindrómáról, hiperaktivitásról és társuló zavaraikról)

Nyilatkozatok a Tourette szindrómáról:   1 & 2     3     4      5

  Perfekcionizmus
Iskolaérettség  
 

 A kényszerről
 Kamaszkor

 

 Life-coaching cikkek
 Figyelemzavar  

  
   
onok_kerdeztek

Kedves Pszichológus!

A fiam most kezdte az első osztályt, 7 éves és folyamatosan babrál, beszélget a társával, előfordul hogy feláll órán. Nagyon aggódom, mert a tanítónő már többször szólt, hogy nem tudja megtartani az órát, és azt érzem, hogy már nem is akarja megoldani ezt a problémát. Hátra ültette az utolsó sorba, hogy ne zavarjon, ami miatt Milán még kevésbé figyel. Hogyan álljak ehhez a nehéz helyzethez? Már az óvodában is kicsit nyüzsgőbb volt, de az óvónők ezt tudták kezelni.

 

A választ itt olvashatja

aktualitas
Az alváshiány és a tévézés elhízáshoz vezethet PDF Print E-mail
Az alváshiány és a tévézés elhízáshoz vezethet

Egy amerikai kutatás (Harvard Medical School) arról számol be, hogy a gyermekkori elhízás két rizikófaktora a napi kevesebb, min 12 óra alvás, illetve a napi 2 óránál több tévézés kisgyermekkorban. A kutatás szerint a két tényező együtt 16 százalékkal növeli az elhízás veszélyét.
Az alváshiány hormonális változásokat okoz, ami  fokozott étvágyhoz, és így elhízáshoz vezet. A tévénézés és az elhízás kapcsolata kézenfekvőbb: a tévézés közben elfogyasztott magas kalóriatartalmú nassok.

A kutatás gyakorlati konklúziója a következő: a szülőknek azt ajánlják, hogy a lefekvési és a tévézési idő szabályozása mellett a gyermekeket a tévétől minél távolabb altassák, hogy az ne zavarja a nyugodt alvást.
Tehát hasznos, ha a gyermek nem az esti tévézés közben alszik el a kanapén.


Forrás: inforadio.hu
 

Kik vagyunk

Csapatunk tagjait klinikai szakpszichológusok, pszichiáterek és gyógypedagógusok alkotják– különböző területeken és módszerekkel dolgozunk gyerekekkel, családjaikkal, illetve fiatal felnőttekkel, ami biztosítja sokoldalúságunkat és nyitott szemléletünket.

Mi a célunk

Több éves pszichoterápiás és pszichodiagnosztikai munka után jutottunk arra az elhatározásra, hogy hangulatos, családias környezetben elindítjuk rendelésünket. Hiszünk abban, hogy nincs egyfajta megoldási mód a pszichés problémák kezelésére; ezért mindenkinek egyénre szabottan, saját igényei szerint és a megfelelő módszert kiválasztva segítünk.

Mit kínálunk

Az egyéni diagnosztikus -és terápiás lehetőségek mellett pár-és családkonzultációt, életvezetési tanácsadást is kínálunk, valamint szükség és igény esetén csoportok indítását is tervezzük. Ezek a lehetőségek gyermekeknek, serdülőknek és szülőknek egyaránt segíthetnek abban, hogy problémáikra megoldást találjanak, a mindennapi életben könnyebben boldoguljanak és alkalmazkodni tudjanak a nagy megmérettetéseket jelentő iskolai, munkahelyi és magánéleti kihívásokhoz.
Designed by Joomla Bamboo